Konfirmationspynt: Sådan gør du dit eget DIY pynt

26 maj 2023 Ida Svanhardt

Konfirmationen er en stor begivenhed for en ung mand eller kvinde, og derfor vil det ofte være en dag, som man husker for resten af ens liv. En af de ting, som kan gøre konfirmationen endnu mere mindeværdig, er at gøre lidt ekstra ud af pynten. I denne artikel vil vi derfor give dig nogle gode tips og ideer til, hvordan du kan lave dit eget konfirmationspynt.

Konfirmationspynt

Konfirmationsguirlander

En af de ting, som man kan gøre for at pifte konfirmationslokalerne op, er at lave nogle fine guirlander. Der er mange forskellige materialer, som man kan bruge til at lave guirlander, og det er derfor kun fantasien, som sætter grænserne. Nogle af de mest populære materialer at bruge til guirlander er stof, papir og balloner.

Hvis man vil lave en guirlande af stof, kan man enten bruge nogle gamle tekstiler, som man har liggende derhjemme, eller man kan købe noget stof i en hobbybutik. Her kan man købe stof i forskellige mønstre og farver, så man kan lave en guirlande, som passer til temaet for konfirmationen. Når man har skåret stoffet ud, kan man klippe små trekanter ud af det, som man derefter syr sammen på symaskine. På den måde kan man lave en lang, snoet guirlande af stof, som man kan hænge op i lokalet.

En anden måde at lave guirlander på er ved at klippe figurer ud af papir. Her kan man også lave figurer, som matcher temaet for konfirmationen. Når man har klippet figurerne ud, kan man sætte en snor fast på dem og hænge dem op i lokalet. Man kan også vælge at sætte figurerne på en lang snor, så man får en guirlande.

Bordpynt og dekorationer

Udover guirlander kan man også lave en masse flot bordpynt og dekorationer til konfirmationen. En af de ting, som kan se særlig flot ud, er blomsterdekorationer. Her kan man vælge at købe nogle flotte blomsterhoveder i en hobbybutik og sætte dem i små glas med vand. Alternativt kan man vælge at lave sine egne blomsterdekorationer ved at samle grene og blade og sætte dem sammen til et flot arrangement.

En anden måde at gøre bordene flotte på er ved at bruge stofservietter i forskellige farver. Det kan se særlig flot ud, hvis man vælger nogle farver, som passer til temaet for konfirmationen. Man kan også vælge at bruge små krystalglas og tallerkener, som kan skabe en flot kontrast til det farverige stof.

Konfirmationskagen

Endelig er der også kagen, som er en central del af enhver konfirmation. Hvis man vil gøre lidt ekstra ud af kagen, kan man lave nogle små pyntegenstande, som kan sættes på toppen af kagen. En af de mest populære ting at sætte på kagen er et lille konfirmantfigur. Dette kan enten købes eller laves selv ved hjælp af modellervoks eller ståltråd.

Man kan også vælge at lave små figurer af fondant, som kan sættes på kagen. Dette kræver lidt mere tålmodighed og fingerfærdighed, men det kan samtidig også være rigtig sjovt at lave. Her kan man lave små figurer af konfirmanten, blomster eller andre ting, som passer til temaet for konfirmationen.

Som du kan se, er der mange forskellige måder at lave sit eget konfirmationspynt på. Det kræver lidt tid og kreativitet, men til gengæld får man også noget helt personligt og unikt, som man kan glæde sig over i mange år fremover. Så hvad enten du er forælder, bedsteforælder, eller konfirmanden selv, så er det absolut værd at overveje at lave sit eget konfirmationspynt. Læs mere her: https://hobbycentret.dk/konfirmation-443/

Flere Nyheder